احتمالا با رقیق سئوکار خودتان یک جروبحث حسابی راجع به Pogo Sticking و تاثیری که در سئو دارد داشتید ( ما که در محل کار زیاد از این بحثها داشتیم ) شما از این نظریه دفاع میکنید که پوگو استیکینگ هیچ تاثیری روی سئو ندارد و دوستتان برعکس شما معتقد است Pogo Sticking بلای جان سایتها است. تا آخر این پست با من باشید تا ببینیم حق با شما است یا دوستتان؟
Pogo Sticking چیست؟
همه وبمسترها آروزی رسیدن به صفحه اول گوگل را دارند. چه چیزی بهتر از این که سایتمان در کلمات کلیدی حوزه کاریمان، در رتبه 1 تا 10 بزرگترین موتور جستجو دنیا قرار بگیرد؟ بسیاری از سایتها به Google Adwords روی میآورند تا شانس بیشتری برای دیده شدن داشته باشند. خلاصه دغدغه اصلی سئوکاران بالا آوردن سایت با یک سری کلمات کلیدی خاص است. البته من همیشه گفتهام که سئو چیزی بیشتر از انتخاب چند کلمه کلیدی خاص است. سئو یک پروسه و یک جریان است که به مرور جایگاه سایت را در نتایج جستجو بهبود میبخشد.
گوگل را یک خیابان بسیار بزرگ در نظر بگیرید که چند میلیون مغازه دارد. یک نفر میخواهد در خیابان قدم بزند و خرید کند. وظیفه گوگل به ترتیب چیدن مغازهها بر اساس یک سری پارامتر است. مثلا تمیز بودن مغازه، به روز کردن اجناس، خوشبرخوردی فروشنده و غیره. حالا گوگل کار خود را انجام داده و مغازهها در دیدرس عابر قرار دارد. به نظرتان همه چیز تمام شد؟
به هیچ وجه. تازه وقتی عابر وارد یک مغازه شود بازی به معنای واقعی کلمه شروع میشود. اینجا هنر مغازهدار است که با یک سری ترفند محصول استاندارد و باکیفیت خود را به بیننده عرضه کند. ( نه این که قالب کند )
پس فراموش نکنید رتبه خوب گرفتن همه چیز نیست
حالا این سناریو را در نظر بگیرید. همه چیز خوب پیش رفت و در رقابت نفسگیر رتبهبندی، شما در جایگاه اول تا پنجم قرار گرفتید. حالا همانطور که درگیر جشن،هورا و پایکوبی هستید متوجه میشوید یک جای کار میلنگد. کاربران Query خود را جستجو میکنند و با خوشحالی روی سایت شما کلیک میکنند. اما در کمتر از 5 ثانیه سایت را بسته و دوباره به صفحه نتایج برمیگردند تا یک نتیجه دیگر را امتحان کنند. اینجا پدیده شوم Pogo Sticking رخ میدهد. ( البته آخر مقاله متوجه میشوید آنقدرها هم شوم نیست )
پوگو استیکینگ یعنی کاربر یک عبارت را جستجو کرده و وارد یک سایت شود. اما بلافاصله به صفحه نتایج برگشته و یک سایت دیگر را باز کند
فقط رتبه خوب داشتن برای موفقیت کافی نیست. بعد از رتبه گرفتن باید مراقب باشیم کاربران محتوای ما را دوست داشته باشند
چرا با پدیده Pogo Sticking مواجه میشویم؟
بعضی از سایتهای ایرانی مقالات قدیمی سئو را ترجمه کرده و اطلاعاتی که امروز دیگر ارزش چندانی ندارند را به کاربر تحویل میدهند. مثلا گوگل امروز به حدی پیشرفت کرده که گول بسیاری از تکنیکهای کلاه سیاه را نمیخورد و با سایتهای اسپم به شدت مبارزه میکند. معمولا سایتهایی که رتبه خوبی میگیرند چیزی برای ارائه دارند. اما آن ارائه چقدر به چیزی که در ذهن کاربر میگذرد نزدیک است؟
به نظر من دلیل اصلی وقوع پوگو استیکینگ، هماهنگ نبودن ذهن نویسنده با ذهن خواننده است.
موارد زیر بسیار قدیمی بوده و امروز سایتهایی که چنین مشکلاتی داشته باشند اصلا در راس نتایج قرار نمیگیرند، به خاطر همین pogo sticking هم به وجود نمیآورند.
- Title ( عنوان پست ) و Content ( محتوای پست ) با هم سازگار نباشند
- محتوای اسپم
- و سایر مواردی که جزء استاندارهای گوگل در رتبهبندی سایتها هست
Pogo Sticking با Bounce Rate چه تفاوتی دارد؟
در مقاله Bounce Rate چیست و 10 روش برای کاهش بانس ریت مفصل بررسی کردیم نرخ پرش چیست. اما یک مرور کوتاه داشته باشیم.
بانس ریت یعنی کاربرانی که وارد سایت ما شده اما بین صفحات داخلی سایت گردش نمیکنند. یعنی فقط یک Page را میبینند.
پوگو استیکینگ یعنی کاربران سایت را باز کرده اما بلافاصله دکمه برگشت را بزنند و یک صفحه دیگر را باز کنند.
آیا پوگو استیکینگ وحشتناک است؟
در کمال تعجب شما باید عرض کنم خیر. به هیچ وجه اینطور نیست.
همانطور که گفتم بانس ریت بالا برای بعضی از سایتها وحشتناک نیست. اینجا هم تاکید میکنم که Pogo Sticking هم وحشتناک نیست. البته اتفاق خوشایندی نیست که کاربر به محض دیدن سایت ما فرار کند اما فرار او شاید ربطی به قوی یا ضعیف بودن سایت ما نداشته باشد. به آخرین سوال و مهمترین بخش مقاله میرسیم.
پوگو استیکینگ چه تاثیری در سئو دارد؟
اگر در یک جمله بگویم. هیچ تاثیری در سئو ندارد. خیالتان راحت باشد. شاید سایتهایی درباره آن بد نوشته باشند اما امروز که این مقاله را مینویسم نگران این موضوع نباشید. رفرنس من برای این حرف گوگل است و به صحبتهای جدید آقای John Mueller که به عنوان Webmaster Trends Analyst در گوگل مشغول به کار است اشاره میکنم. در یکی از دورهمیهای اخیر وب مسترها، ایشان درباره Pogo Sticking صحبت کردند. در واقع جواب یکی از کاربران را دادند. بهتر است دقیقا این گفت و گو را با هم مرور کنیم.
سوال این بود :
If we’ve got some legacy content, or content that maybe we’ve neglected and could be focusing our efforts elsewhere, and the user clicks on that, has a poor experience, and clicks back to the SERP. That’s obviously bad for SEO. Is that something that would affect that page only, or would it have an effect on the rest of the website
مفهوم کلی سوال این است که پوکو استیکینگ فقط برای یک صفحه ضعیف مضر است یا کل سایت؟
آقای Mueller در جواب گفتند گوگل از این سیگنالها برای رتبهبندی استفاده نمیکند و صاحبان سایت نباید نگران این موضوع باشند.
فراموش نکنید دلایل زیادی وجود دارد که باعث میشود کاربر به صفحه اول نتایج برگردد. مثل اشتباه کلیک کردن، انتخاب یک Query که مناسب کار او نیست و تصمیم میگیرد عبارت جستجو شده را تغییر دهد و خیلی از موارد دیگر. دلایل زیادی وجود دارد که کاربر اینطور رفتار کند و شاید هیچ ربطی به ساختار محتوای سایت نداشته باشد. آقای Mueller عقیده دارد این موضوع مهمی نیست که نگرانش باشیم. در پایین جواب کامل آقای Mueller به این سوال را قرار میدهم تا اگر دوست داشتید مطالعه بفرمایید.
“We try not to use signals like that when it comes to search. So that’s something where there are lots of reasons why users might go back and forth, or look at different things in the search results, or stay just briefly on a page and move back again. I think that’s really hard to refine and say “well, we could turn this into a ranking factor.”
So I would not worry about things like that. When we look at our algorithms overall, when we review which algorithm changes that we want to launch, we do look into how users react to these changes. But that’s something we look at across millions of different queries, and millions of different pages, and kind of see in general is this algorithm going the right way or is this algorithm going in the right way.
But for individual pages I don’t think that’s something worth focusing on at all.”
Pogo Sticking مسئله مهمی نیست و گوگل از آن برای رتبهبندی سایتها استفاده نمیکند