آرزوی هر مدیر سایتی دیده شدن سایتش است. اصلاح میکنم. زودتر و بهتر دیده شدن سایتش است.
فکر کنید مطلبی که امروز منتشر میکنید ۳ هفته بعد در لیست نتایج نشان داده شود. مطمئنم حالتان گرفته میشود و دوست دارید به محض اینکه دکمه انتشار را زدید سایت در گوگل حضور داشته باشد (البته میدانید که کلمه به محض مباِلغه است)
مطالب زیادی درباره افزایش سرعت ایندکس مطالب در گوگل خواندم و میخوانم. اما متاسفانه خیلی از مطالب چنگی به دل نزدند. به نظرم تنها و تنها یک راه تضمینی برای سریعتر ایندکس شدن مطالب در گوگل وجود دارد. در ادامه میگویم چه راهی. بقیه روشها فقط اصولی هستند که به طور مستمر باید رعایت کنید.
مثلا بالا یودن سرعت سایت به مرور در ایندکس سریع مطالب تاثیر میگذارد. یا داشتن نقشه سایت حتما دلیلی بر افزایش سرعت ایندکس مطالب نیست. بلکه میتواتند مفید باشد.
ایندکس شدن در گوگل به چه معناست؟
سوال خیلی سادهای بود. شرمنده. اما صفحهای که توسط گوگل شناسایی شده و در لیست نتایج مربوط به کلمات کلیدی خودش قرار گرفته یک صفحه ایندکس شده است. قبلا گفتیم که موتور جستجو ۲ کار اصلی انجام میدهد.
- Crawl یا خزیدن
- Index یا ثبت کردن
وقتی سایت شما توسط گوگل دیده شد، اگر مشکل خاصی نداشته باشد ایندکس شده و در لیست نتایج قرار میگیرد. اگر سایت تازه تاسیسی دارید که مطالب و صفحاتش ایندکس نمیشوند حتما مقاله زیر را بخوانید :
11 دلیل که گوگل سایت شما را ایندکس نمیکند | حل مشکلات ایندکس نشدن سایت
چقدر طول میکشد تا مطالب سایت در گوگل ایندکس شوند؟
کاش یک جواب قطعی و مطمئن داشتم. هیچ فرمولی برای محاسبه مدت زمان ایندکس مطالب در گوگل وجود ندارد. به نظرم فکرش هم خندهدار است. با توجه به میلیاردها صفحهای که در دنیای وب ایجاد میشوند.
این زمان به پارامترهای زیادی بستگی دارد. موضوع سایت، به روز بودن سایت، اعتبار سایت و غیره. همه چیز کنار هم مهم است. برای مثال سایتهای خبری به خاطر ماهیتی که دارند باید سریع ایندکس شوند. در صورتی که یک فروشگاه معمولی شاید به این شدت اهمیت نداشته باشد.
این زمان میتواتد بین یک ربع تا چند شبانهروز متغیر باشد.
آیا افزونهای برای ایندکس سریع مطالب سایت وجود دارد؟
وردپرسکارهای عزیز معمولا برای هر چیزی دنبال افزونه هستند. البته حق هم دارند چون این سیستم آنقدر زیبا و انعطافپذیر طراحی شده که تقریبا هیچ کمبودی احساس نمیکنید.
اما در این یک مورد شرمنده شما هستم. باید اعلام کنم که چیزی به اسم افزونه افزایش سرعت ایندکس سایت وجود ندارد و بیخود دنبال آن نگردید. البته پلاگینهای کمکی وجود دارند که به بالا بردن کیفبت سایت کمک میکنند. هر چه سایت باکیفیتتر، سرعت ایندکس مطالب بیشتر. اما در حالت کلی یک افرونه جدا برای این کار وجود ندارد.
روش قطعی ایندکس کردن مطالب سایت در گوگل در کمتر از چند ساعت
بعد از اینکه داخل سایت پستی ارسال کردید این کار بهترین و مطمئن ترین راه برای سرعت بخشیدن به پروسه ایندکس مطلب است. یک کار خیلی راحت باید انجام دهید.
کافیست وارد گوگل سرچ کنسول شده و در قسمت Inspection آدرس محتوای خود را قرار دهید. گوگل بعد از بررسی کوتاه به شما میگوید که این آدرس را ایندکس کرده است یا خیر. اگر جواب نه بود یک گزینه به اسم Request Indexing بهتان نشان میدهد تا با انتخاب این گزینه آدرس شما در لیست ایندکس مطالب قرار بگیرد.
مراحل زیر را دنبال کنید :
- وارد پنل خود در Google search Console شوید
- از منوی سمت چپ گزینه URL Inspection را انتخاب کنید
- آدرس صفحه را در باکسی که میبینید وارد کنید
- چند ثانیه صبر کنید تا بررسی گوگل تمام شود. اینجا این پیغام را میبینید : Retrieving data from Google Index
- حالا گوگل به شما میگوید صفحه ایندکس شده است یا خیر
- گزینه Request Indexing را انتخاب کنید تا گوگل سریعتر URL شما را پیدا کرده و ایندکس کند
10 تکنیک افزایش سرعت ایندکس مطالب سایت در گوگل
1 – انتشار منظم محتوا
بسیار بسیار مهم است که سایتتان زنده باشد و به طور مرتب بر اساس برنامهای که دارید محتوای جدید و مفید وارد سایت کنید. سایتی که مثلا هفتهای ۲ محتوا منتشر میکند با سایتی که در هفته ۲۰ محتوا تولید میکنند قابل مقایسه نیستند (محتوای با کیفیت و رعایت استمرار مدنظر باشد)
2 – نقشه سایت
قبلا در پست سئو تکنیکال یا Technical Seo چیست؟ گفته بودم که نقشه سایت به تنهایی معجزه نمیکند و اگر سایتی sitemap نداشت زمین به آسمان نمیاید. اما داشتن آن خوب است و درک گوگل را از سایتمان بالا میبرد. هر چقدر گوگل بهتر سایتمان را یفهمد بیشتر و بیشتر سراغمان میاید.
3 – لینکهای داخلی
همیشه درباره بک لینک و لیتک خارجی حرف میزنیم و انگار فراموش میکنیم لینک سازی داخلی به همان انداره مهم است. اگر سایت را بدن انسان فرض کنید باید تمام مطالب مثل رگها به هم متصل باشند و خون محتوای شما در آن جریان داشته باشد پس به خوبی به صفحات مختلف خود لینک بدهید.
4 – اجتناب از محتوای تکراری
گفتم که مرتب محتوا تولید کنید. اما نه یک مشت مطالب تکراری که هیچ حرف جدیدی ندارند و فقط تکرار مکررات هستند و پر کردن بیخود و بی هدف محتوا. Duplicate content مشکلات زیادی برای سایت پیش میاورد و در سرعت ایندکس مطالب توسط گوگل تاثیر منفی میگذارد.
5 – افزایش سرعت بارگذاری سایت
در بیشتر بحثهای سئو موضوع سرعت لود سایت مطرح میشود و موضوع مهمی است مخصوصا که با افزایش سرعت اینترنت مرتب صبر مردم کمتر میشود. اگر سایتتان با سرعت پایین بارگذاری میشود سر زدنهای گوگل هم به سایت شما کمتر میشود.
6 – حل خطاهای خزیدن (Crawl)
ممکن است وقتی Google bot به سایتتان سر میزند با مشکل مواجه شود. مثلا سایت هم با www در دسترس باشد هم بدون www یا شاید بعضی از صفحات تگ noindex داشته باشند. یا بعضی از صفحات ارور 404 بدهند. باید مشکلات سایت را پیدا کنید و خزیدن ربات گوگل در سایت را راحت کنید.
7 – سرویس Ping
با پینگ کردن، موتور جستجو را مطلع میکنید که سایت شما محتوای جدید دارد و از آن میخواهید که دوباره سایت را Crawl کند. در واقع Ping مثل یک اطلاعیه برای Search Engine بوده که نشان میدهد سایت هدف محتوای جدید منتشر کرده است.
اگر از وردپرس استفاده میکنید نگران نباشید. وردبرس به طور پیشفرض یک XML-RPC ارسال میکند که با هر بروزرسانی در سایت خود، موتورهای جستجو از آن مطلع میشوند.
اگر از CMS اختصاصی خودتان استفاده میکنید یا سیستم مدیریت محتوای شما از این سرویس پشتیبانی نمیکند میتوانید از سایتهایی مثل pingomatic استفاده کنید.
8 – بک لینک با کیفیت
یک جمله را فراموش نکنید که بک لینک همه چیز نیست و تنها با داشتن بک لینک های خوب معجزهای رخ نمیدهد. البته گرفتن لینک از سایتهای مختلف، مرتبط و مطرح هنوز یک بارامتر باارزش در رتبه بندی به حساب میاید اما همیشه گفتم که همه چیز نیست.
هر چقدر لینکهایی که میگیرید بیشتر و بهتر باشند در اعتبار سایت شما تاثیر مثبت دارد. هر چه اعتبار سایت شما بیشتر باشد گوگل سریع تر سایت و صفحات شما را ایندکس میکند.
9 – درک سئو
دانستن اصول سئو و تکنیکهای بهینهسازی سایت برای مدیر سایت از نان شب هم واجبتر است. شما میتوانید یک متخصص سئو به مجموعه اضافه کنید تا کارهای لازم را انجام دهد. اما من پیشنهاد میکنم خودتان دست به کار شوید و سئو را یاد بگیرید.
تا دلتان بخواهد در وب آموزش های سئو وجود دارد. در سایت ما هم آموزشهای زیادی قرار دارد که بهتان کمک میکند این مسیر را سریع تر طی کنید.
هر چه بهتر سایت را به گوگل معرفی کنید به مرور زمان صفحاتتان سریع تر ایندکس میشوند
10 – افزایش اعتبار سایت ( مهم و مهم و باز هم مهم )
همه مطالب بالا را گفتم تا به اینجا برسم. در واقع آخرین حرفم در این پست همین است. اینکه باید کاری کنید که سایتتان اعتبار یا Autority بالایی داشته باشد. نکتههای قبلی همه به اینجا ختم میشوند.
هر چیزی که به شما کمک میکند برند شوید را دنبال کنید. قبلا در یک پست گفتم که گوگل سندباکس چیست و درباره این نظریه که احتمالا گوگل سایتهای تازهتاسیس را برای مدتی در نتایج جستجو قرار نمیدهد صحبت کردیم. به نظر شما دلیلش چیست؟ همین که سایت هنوز اعتباری ندارد که قابل اعتماد باشد.
گوگل سایتهای قدیمی و فعال را دوست دارد. اگر کار خود را به خوبی ادامه دهید و برنامه داشته باشید، سرعت ایندکس مطالب شما توسط گوگل شیب تندی میگیرد.
امیدوارم به بهترین جایگاه ها برسید …