Wp Statistics یکی از بهترین افزونههای آمارگیر وردپرس در دنیا است. توسعهدهندگان این افزونه ایرانی هستند و به همین دلیل افزونه wp statistics در ایران محبوبیت خاصی دارد. زمانی که من این پست را منتشر میکنم (پاییز ۹۸) wp statictics بیشتر از ۸ میلیون بار دانلود شده و بیشتر از نیم میلیون نصب فعال داشته است (با استناد به سایت سازنده)
بین افزونههای آمارگیر وردپرس، wp statistics یک سر و گردن بالاتر از بقیه قرار دارد و تعداد نصب آن ببشتر است. اگر سری به بعضی از سایتهای ایرانی و خارجی بزنیم، متوجه میشویم یکی از اولین پیشنهادهای آنها برای بدست آوردن آمار بازدید سایت، wp statistics است. البته خیلی هم عجیب نیست، چون با یک جستجو ساده خیلی راحت به این پلاگین میرسیم و طبیعی است که آنقدر توسط وب مسترها پیشنهاد شود.
اما اگر بگویم این افزونه آنقدرها هم که فکر میکنید ایدهآل نیست چه میگویید؟ باور کنید به هیچ وجه برنامهای برای تخریب یا تحقیر این سرویس ندارم. آن هم در شرایطی که سازندگان آن از کشور خودمان هستند. فقط طبق عهدی که با خودم بسته بودم باید گاهی هنجارشکنی کرده و چیزهایی که به نظرم درست نیستند را اینجا بیان کنم.
پس همینجا خیلی رک میگویم که این افزونه انتخاب خوبی برای بررسی آمار بازدید سایت شما نیست …
اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 سرویس آمارگیر رایگان برای آنالیز سایت
افزونه wp statictics چیست و چه کار میکند؟
این افزونه وقتی سر از سایت شما دربیاورد، به همه جا سرک میکشد و اطلاعات مختلفی برای شما آماده میکند. در این مورد افزونه wp statictics عالی عمل کرده و تنوع آمار آن بسیار زیاد است. در لیست برخی از قابلیتهای این افزونه را مشاهده میکنید:
- اطلاعات کاربران مثل آدرس ip، مرورگر، موتورجستجو، سیستم عامل، شهر، کشور و غیره
- ارائه اطلاعات به صورت گراف و نمودارهای بصری
- داشتن ابزارک برای نمایش آمار در سایت
- ارائه لیست ۱۰ مرورگر برتر، ۱۰ کشور برتر، ۱۰ صفحه پربازدید و غیره
- تفکیک موتورهای جستجو از لحاظ میزان ترافیکی که به سایت میفرستند
- و …
Wp statistics تنظیمات بسیار گستردهای دارد و یکی از نقاط قوت این پلاگین همین شخصی سازی بالای آن است. مثلا میتوانید مشخص کنید wp statistics تمام برگهها را در آمار خود حساب کند یا خیر، یا آمار کاربران حاضر در سایت را هر چند ثانیه یک بار آپدیت کند یا برای امنیت بیشتر IP کاربران را هش کند یا آن را تغییر دهد. خلاصه از لحاظ شخصی سازی (Customize) wp statistics پلاگبن موفقی است.
اینم بخونید بد نیست: 8 افزونه امنیتی وردپرس برای مقابله با هکرها
چرا نباید از افزونه wp statistics در سایت خودمان استفاده کنیم؟
حالا که خوبیهای این افزونه را گفتم، باید دلیل استفاده نکردن از آن را هم بگویم.اول از همه این که چرا نقدو ول کنیم نسیه رو بچسبیم؟ وقتی ابزارهای خیلی خیلی بهتری وجود دارند، چرا آنها را کنار گذاشته و سراغ ابزارهای دسته دوم برویم؟ بهترین آمارگیری که میتوانید در سایت خود استفاده کنید گوگل آنالیتیکس است. کمی جلوتر بیشتر درباره آن حرف میزنیم. فعلا چند مورد از معایب افزونه Wp Statistics را مرور کنیم:
۱ – افزونه wp statistics میتواند در بازدهی سایت شما تاثیر منفی داشته باشد. هر پلاگین اضافه که در هاست خود نگه میداریم، در سرعت سایت ما هرچند به مقدار کم تاثیر منفی میگذارد. پس دلیلی ندارد یک بار اضافه به دوش سایت خود اضافه کنیم.
وقتی wp statistics میخواهد کاربران آنلاین سایت را تشخیص دهد، به طور پیشفرض هر ۳۰ ثانیه گزارشات را Refresh میکند. وقتی این عدد را پایین میآوریم تا اطلاعات دقیقتری بدست بیاید، افزونه فشار بیشتری به هاست آورده و منابع سرور را درگیر میکند.
پس یکی از دلایلی که باعث میشود قید افزونه wp statistics را بزنیم، تاثیر نامطلوبی است که روی عملکرد سایت میگذارد.
۲ – این مورد خیلی مهم است و بزرگترین دلیل برای کنار گذاشتن wp statistics است. فرض کنید در جاده رانندگی میکنید و مثل هر رانندهای، همیشه نیمنگاهی به آمپر بنزین دارید، اگر یکدفعه این آمپر مقدار بنزین را کمتر یا بیشتر از چیزی که در باک وجود دارد نشان دهد، چه اتفاقی میافتد؟ احتمالا محاسبات شما اشتباه از آب درآمده و در کمال تاسف در جاده میمانید.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 10 افزونه برتر برای امتیازدهی به مطالب وردپرس
کمی تجربه شخصی و نظرات بعضی از وب مسترها درباره افزونه wp statistics
آمار Wp statistics اصلا دقیق نیست و چیزی که به شما نشان میدهد با آمار واقعی سایت تفاوت دارد. در بعضی از سایتها این اعداد بالاتر از مقدار واقعی و در بعضی سایتها پایینتر از چیزی هستند که باید باشند.
من مدتی از wp statistics در تیک تاک تک استفاده کردم تا یک سری آزمایش روی این افزونه انجام دهم. نتایح این آزمایش خیلی جالب نبودند. مثلا در اولین ماهی که من تیک تاک تک را راه انداختم، روزانه به طور میانگین ۳۰ نفر بازدیدکننده داشتم که این افزونه عددی بین 10 تا 15 را نشان میداد. همینطور در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بازدید صفحاتم را لحاظ میکرد. این اطلاعات اصلا قابل اعتماد نبودند. حالا این اعداد را به یک سایت پرترافیک بسط بدهید تا ببینید اختلاف چقدر زیاد میشود.
برای اینکه اعتبار این پست را بالا ببرم، با چند نفر از فعالان حوزه وب مشورت کردم و همه معتقد بودند که خیلی نباید به این افزونه اعتماد کرد. دوست خوبم امیر شکری، مدیر و موسس سایت آموزشی CamelCase تجربیات عجیب و غریبی از کار با wp statistics داشت. همینطور مصطفی قدیمی، مدیر سئو سون لرن و دوست خوب من اعتقاد دارد وبمسترها بهتر است در اولین فرصت این افزونه را از روی سایت خودشان پاک کنند.
اینم بخونید بد نیست: 5 افزونه برای اضافه کردن AMP به وردپرس
چه افزونهای را جایگزین wp statistics کنیم؟
چرا افزونه؟ همانطور که گفتم بهترین راه حل برای آنالیز اطلاعات سایت مراجعه به گوگل آنالیتیکس است. این ابزار گوگل به رایگان در اختیار وب مسترها قرار گرفته تا با دادههای سایت خود کار کنند. گوگل آنالیتیکس پلاگین نیست و یک سرویس به حساب میآید، پس مشکلات رایج پلاگینها مثل امنیت، سنگینی سایت و غیره را ندارد.
از همه مهمتر اینکه میتوانید روی اطلاعات گوگل آنالیتیکس حساب باز کنید. یعنی اگر این سرویس گفت روزانه ۱۰۰۰ نفر بازدیدکننده دارید، میتوانید به حرفش اعتماد کنید. دادههایی که گوگل در اختیارتان قرار میدهد از هر لحاظ دقیق میباشند.
گوگل آنالیتیکس هیچ فشاری رو سرور نداشته و عملکرد سایت را تحت تاثیر قرار نمیدهد. همینطور هیچ نیازی به پیکربندی یا تنظیمات اولیه ندارد. فقط باید تایید کنید که صاحب سایت هستید و یک کد کوچک را داخل سایت خود قرار دهید، بقیه کارها را آنالیتیکس خودش انجام میدهد.
با اینکه wp statistics نمودارهای مختلفی برای تحلیل رفتار کاربران دارد، اما واقعا از لحاظ تنوع گزارش به گرد پای گوگل آنالیتیکس هم نمیرسد. این تنوع به حدی است که گاهی وبمسترها نمیتوانند با تمام بخشهای این سرویس کار کنند.
اینم بخونید بد نیست: نحوه نمایش مدت زمان تقریبی مطالعه در وردپرس با افزونه Reading Time WP
جمع و جور کنیم
من مخالف استفاده از پلاگینها در وردپرس نیستم. برعکس معتقدم که پلاگینها قدرت واقعی وردپرس را به ما نشان میدهند و به کمک پلاگینها میتوانیم ثابت کنیم که وردپرس چقدر منعطف است. هر برنامهنویسی که با زبان PHP و ساختار وردپرس آشنا باشد، میتواند برای خودش پلاگین بنویسد، اما این دلیل نمیشود ما هم از این پلاگینها استفاده کنیم.
Wp statistics یکی از افزونههای محبوب وردپرس است و خیلی از وبمسترها کار آن را قبول دارند. من در این مقاله فقط سعی کردم یک سری نکات را یادآوری کنم. اما اگر به عنوان پیشنهاد چیزی از من میخواهید، بدون شک گوگل آنالیتیکس را پیشنهاد میکنم.
بله دقیقا منم مدتی بود از این افزونه استفاده می کردم اما متاسفانه گزارشش مطمئن نیست.
محمد امین جان … خیلی ممنونم که تجربه خودت رو با من به اشتراک گذاشتی …
حتما دوباره بهم سر بزن …