برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی — معرفی 6 پلتفرم اپلیکیشن ساز

گوشیهای موبایل یکی از پرکاربردترین وسایل در زندگی امروز انسان به شمار میآیند. بسیاری از مردم امروزه بیشتر زمان خود را صرف کار کردن و یا بازی کردن با گوشی کرده و بیشتر سرگرمیهای انسان در این وسیله پرکاربرد خلاصه شده است. در 10 سال اخیر تکنولوژی پیشرفت چشم گیری داشته است و سیستم عاملهای گوشیهای موبایل وارد یک فضای جدید و پیشرفته شدهاند. یکی از محبوبترین این سیستم عاملها، سیستم عامل اندروید میباشد. روی گوشیهای موبایل اندروید اپلیکیشن هایی نصب میشوند که میتوان با آنها بازی کرد، سرگرم شد و حتی کار کرد. اما این نرم افزارها چگونه ایجاد میشوند؟ ما در این مقاله قصد داریم ضمن پاسخ دادن به این سوال، به معرفی بهترین برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
آشنایی با سیستم عامل اندروید
پیش از آن که به معرفی چند برنامه برای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی بپردازیم، باید کمی با سیستم عامل اندروید آشنا شوید. همانطور که گفته شد سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل مخصوص گوشیهای موبایل و تبلت ها است که امروزه در رتبه نخست سیستم عاملهای موبایل قرار گرفته است. گوشیهای زیادی با این سیستم عامل وارد بازار میشوند و معمولاً شرکتهای تولید کننده موبایلی که قصد استفاده این سیستم عامل را دارند، مبلغی را به گوگل برای برخورداری قانونی استفاده از اندروید پرداخت میکنند. با این که تفاوتهای زیادی میان سیستم عامل اندروید با سیستم عامل لینوکس وجود دارد اما این سیستم عامل بر اساس لینوکس بوده و ساختار آن برگرفته از لینوکس میباشد.
همانطور که میدانید برای ساخت یک اپلیکیشن موبایل به دانش برنامه نویسی و تسلط بر زبان برنامه نویسی جاوا نیاز است. اما جالب است بدانید که یکی از قابلیت های ویژه در سیستم عامل اندروید قابلیت ساخت اپلیکیشن بدون برنامه نویسی است. سیستم عامل اندروید برای این کار برنامه هایی را ایجاد کرده است که در ادامه به معرفی آن های خواهیم پرداخت. در صورتی که علاقمند به آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید هستید می توانید به فرادرس به عنوان یک منبع بی نظیر آموزشی مراجعه کنید. فرادرس شامل آموزش های زیادی درباره برنامه های ساخت اپلیکیشن اندروید با برنامه نویسی و بدون برنامه نویسی است:
نسخه های منتشر شده از اندروید
برای آن که بتوانید با برنامه های ساخت اپلیکیشن اندروید کار کنید باید درباره نسخه های اندروید اطلاعاتی را بدست آورید. اولین نسخه سیستم عامل اندروید در سال 2008 و آخرین نسخه آن در سال 2018 به صورت رسمی منتشر شده است. نسخه های مختلف اندروید به شرح زیر میباشند:
- نسخه آلفا در 23 دسامبر 2008
- نسخه بتا در 9 فوریه 2009
- نسخه Cupcake یا کیک فنجانی در 30 آپریل 2009
- نسخه Donut یا کیک دونات در 15 سپتامبر 2009
- نسخه Eclair یا نان خامه ای در 26 اکتبر 2009
- نسخه Froyo یا ماست یخ زده در 20 می 2010
- نسخه Gingerbread یا نان زنجبیلی در 6 دسامبر 2010
- نسخه Honeycomp یا کندوی عسل در 22 فوریه 2011
- نسخه Ice cream sandwich یا بستنی حصیری در 19 اکتبر 2011
- نسخه Jelly Bean یا آبنبات ژله ای در 9 ژوئن 2012
- نسخه Kitkat یا کیت کت در 31 اکتبر 2013
- نسخه Lollipop یا آبنبات چوبی در 12 نوامبر 2014
- نسخه Marshmallow یا مارشمالو در 5 اکتبر 2015
- نسخه نوقا در 22 آگوست 2016
- نسخه اوریو در 21 آگوست 2017
- نسخه Pie یا پای در 8 مارس 2018
اپلیکیشن اندروید چیست؟
اپلیکیشن اندروید در واقع همان نرم افزار موبایل اندروید است که کاربر با استفاده از آن میتواند فعالیتهای خود را با توجه به کاربری اپلیکیشن انجام دهد. شما میتوانید برای دانلود اپلیکیشن های اندروید به فروشگاه گوگل که Play Store نام دارد، مراجعه کنید. این اپلیکیشن ها با توجه به نظر سازنده میتوانند رایگان باشند و یا شما با پرداخت مبلغی به دانلود و نصب آنها بپردازید. فروشگاه دانلود نرم افزارهای اندروید در ایران با نام بازار شناخته میشود. این برنامه از زبان فارسی پشتیبانی کرده و از آن جایی که در پلی استور ممکن است برخی از ابزارهای ایرانی موجود نباشد، شما میتوانید از برنامه بازار برای دانلود و نصب اپلیکیشن های مورد نظر خود استفاده کنید.
معرفی 6 برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی
همانطور که گفته شد اپلیکیشن های اندروید میتوانند با استفاده از برنامههای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی و یا با استفاده از زبان برنامه نویسی ایجاد شوند. از آنجایی که روی گوشیهای موبایل هوشمند اپلیکیشن و برنامههایی هستند که هر کدام از آنها توسط شخص یا اشخاصی ساخته شدهاند، شاید شما نیز به موضوع طراحی و ساخت اپلیکیشن علاقه مند شده باشید. اگر علاقمند به ساخت اپلیکشین اندروید هستید و هیچ اطلاعاتی درباره برنامه نویسی ندارید با ما همراه باشید. چراکه در ادامه به معرفی تعدادی از برنامههای طراحی اپلیکیشن بدون نیاز به برنامه نویسی خواهیم پرداخت.
1. برنامه APPERY
اگر به دنبال سادهترین و سریعترین برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی هستید میتوانید از این برنامه حرفهای استفاده کنید. آپشن های این برنامه ابری بوده و برای استفاده از آن نیازی به دانلود و نصب نخواهید داشت. برنامه APPERY با قابلیت Drag & Drop کار را بسیار ساده کرده است. یکی از مهمترین ویژگیها و مزایای این نرم افزار قابلیت اضافه کردن توابع به کتابخانه اپلیکیشن میباشد. با استفاده از این قابلیت برنامه APPERY، میتوانید افزونهها منحصر به فرد و دلخواه خود را ایجاد نمایید. همچنین با این قابلیت شما میتوانید اپلیکشین را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. البته باید در نظر داشته باشید برای استفاده از این برنامه باید مبلغی را به صورت ماهیانه به عنوان اشتراک پرداخت نمایید.
2. برنامه APPMAKR
این برنامه نیز یکی بهترین برنامههایی است به صورت ابری میباشد و برای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی میتوانید از آن استفاده کنید. با استفاده از این برنامه میتوانید به راحتی اپلیکیشن های اندرویدی بسازید. در میان نرم افزارهایی که در این زمینه وجود دارند برنامه APPMAKR را میتوان یکی از بهترینها دانست. این برنامه دارای مزایای زیر میباشد:
- این برنامه گالری تصاویر با کیفیتی دارد.
- این برنامه به خوبی رویدادها را پشتیبانی میکند.
- از بروز رسانی زنده پشتیبانی میکند.
- از استریم موسیقی و ویدئو پشتیبانی میکند.
- دارای اتاقهای گفتگو میباشد.
- قابلیت ادغام با گوگل مپ را دارای میباشد.
- تقویم موبایلی و فروشگاه دارد.
- میتوان از طریق داشبورد مدیریت بر اپلیکیشن نظارت داشت.
- دارای قابلیت تغییر توابع و ظاهر اپلیکیشن میباشد.
برنامه APPMAKR یک برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی بی نظیر است که در تعداد ساخت اپلیکیشن و به روز رسانی آنها محدودیتی ندارد.
3. برنامه GAMESALAD
GAMESALAD دیگر نرم افزاری است که میتوانید در آن برای طراحی اپلیکیشن از قابلیت Drag & Drop استفاده کنید. علاوه بر این موضوع این برنامه ابزارهایی برای تغییر کاراکتر دارد. با استفاده از این برنامه حرفهای میتوانید ویژگیهای جدید را طراحی کنید. برنامه GAMESALAD از برنامههای بی نظیر در حوزه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون استفاده از برنامه نویسی است که کار را برای کاربر ساده میکند. در ادامه به توضیح ویژگیهای این نرم افزار خواهیم پرداخت:
- رابط کاربری این برنامه درگ/درپ میباشد.
- این نرم افزار دارای قابلیت پرداخت درون برنامهای است.
- در این برنامه اجازه استفاده از API های GameCircle را دارید.
- این برنامه برای کسانی که قصد دارند برنامه اندرویدی خود را با کاربران به اشتراک گذاشته و از دیدگاه آنها استفاده کنند قابلیت انجمن کاربری دارد.
- دانلود این نرم افزار رایگان است اما اگر قصد دسترسی کامل به آن را دارید باید لایسنس های آن را خریداری نمایید.
4. برنامه SWIFTIC
اگر قصد دارید به آسانی به ساخت یک برنامه اندروید بپردازید میتوانید از این برنامه استفاده کنید. برنامه Swiftic به نام Como نیز شناخته میشود. ویژگیها و پشتیبانیهای بی نظیر این نرم افزار باعث شده است تا به یکی از بهترین برنامهها برای ساخت یک اپلیکیشن اندروید بدون استفاده از زبانهای برنامه نویسی تبدیل شود. ویژگیهای این نرم افزار به شرح زیر هستند:
- آنالیزگرهای این نرم افزار برای عیب یابی اصلاح اپلیکیشن به توسعه دهنده کمک بسیاری میکنند.
- این برنامه با رابط کاربری درگ/درپ کار را برای ساختن برنامهها سادهتر کرده است.
- از تجارت الکترونیکی در موبایل پشتیبانی میکند.
- این نرم افزار دارای قابلیت دریافت دیدگاه کاربران میباشد.
- از فهرستهای سفارشی پشتیبانی میکند.
- از شبکههای اجتماعی مختلف و RSS ها پشتیبانی میکند.
- امکان شخصی سازی ظاهر اپلیکیشن ها و توابع را دارا میباشد.
- از قابلیت کسب درآمد پشتیبانی میکند.
- از رویدادها پشتیبانی میکند.
با استفاده از این برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی شما می توانید به راحتی مانند یک برنامه نویس به ساخت اپلیکیشن های اندرویدی بپردازید.
5. برنامه APPY PIE
برنامه APPY PIE یک برنامه طراحی اپلیکیشن بی نظیر است که برای کسانی که دانش برنامه نویسی ندارند بسیار مناسب میباشد. این برنامه حرفهای قابلیت اجرا روی تمامی پلتفرمها را داشته و حتی روی Balckberry نیز اجرا میشود. این برنامه بر اساس HTML5 میباشد. از ویژگیهای جذاب این برنامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از رویدادها پشتیبانی میکند.
- این برنامه قابلیت مشاهده آنالیزها را به سرعت برای شما فراهم میکند.
- در این برنامه میتوانید با استفاده از تبلیغات کسب درآمد داشته باشید.
- از جی پی اس برای دریافت موقعیت مکانی پشتیبانی میکند.
- از اپلیکیشن برای برقراری ارتباط با رسانههای خارجی مانند وبسایت ها، موسیقی، وبلاگها و… پشتیبانی میکند.
- این برنامه رایگان بوده و شما میتوانید پس از ساخت اپلیکیشن خود را در آی تیونز و گوگل پلی منتشر کنید.
6. برنامه Alive Software iCrateApp Pro
با استفاده از این برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی بدون دانستن و بهکارگیری حتی یک خط از زبان برنامه نویسی و تنها با فشردن چند کلیک ساده میتوانید به ساختن یک اپلیکیشن اندروید بپردازید. این برنامه قابلیت ساخت اپلیکیشن و انتشار آن در گوگل پلی و آی تیونز را در اختیار شما قرار میدهد. همانطور که می دانید آموزش دانش برنامه نویسی سخت و زمان بر است. بنابراین این برنامه میتواند در ساخت یک اپلیکیشن اندروید بسیار مفید باشد. از ویژگیهای برنامه Alive Software iCrateApp Pro میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این برنامه ساخت اپلیکیشن های اندروید را بسیار ساده کرده است.
- این برنامه هیچگونه نیازی به دانش برنامه نویسی ندارد.
- ابزارهای این نرم افزار برای افرادی مبتدی و پیشرفته بسیار مناسب است.
- رابط کاربری بسیار سادهای دارد.
- قابلیت انتشار در گوگل پلی و آی تیونز را دارا میباشد.
این برنامه مانند دیگر برنامهها به صورت ابری بوده و به همین دلیل برای کاربران امکان ایجاد تغییرات سریع و انتشار را فراهم میکند. شما میتوانید این برنامه را به صورت رایگان دانلود و نصب کنید اما برای استفاده بهتر از آن باید مقداری هزینه کنید.
ساخت اپلیکیشن اندروید فروشگاهی
بسیاری از شرکتها نیازمند اپلیکیشن های فروشگاهی هستند. به ساخت، پیاده سازی و انتشار یک اپلیکیشن فروشگاهی طراحی اپلیکیشن خرید اینترنتی گفته میشود. همانطور که پیش از این گفته شد راههای دیگر برای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون استفاده از برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی وجود دارد. برای ساخت یک اپلیکیشن فروشگاهی میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- سفارش به برنامه نویس ها: کسانی که کسب و کار دارند معمولاً نیازمند یک اپلیکیشن فروشگاهی هستند. اگر شما هیچ دانشی درباره برنامه نویسی نداشته و علاقمند به یادگیری آن نیز نمیباشید میتوانید پروژه خود را با جزئیات کامل به برنامه نویس ها سفارش دهید. این روش دارای معایبی نیز میباشد که یکی از آنها پشتیبانی نداشتن اپلیکیشن در صورت نبود برنامه نویس میباشد.
- خرید اپلیکیشن فروشگاهی: در صورتی که نیاز به یک اپلیکیشن فروشگاهی دارید میتوانید به خرید اپلیکیشن های دیگران اقدام کنید. این روش معمولاً توسط شرکتهای بزرگ انجام میشود.
- طراحی اپلیکیشن فروشگاهی با استفاده از برنامه نویسی: اگر شما برنامه نویسی بلد باشید دیگر نیازی به روشهای بالا و استفاده از برنامههای ساخت اپلیکیشن اندروید نخواهید داشت. با استفاده از دانش و زبان برنامه نویسی میتوانید اپلیکیشن خود را طراحی کرده و خودتان آن را پشتیبانی کنید.
کلام پایانی درباره برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی
همانطور که میدانید و در این مطلب نیز اشاره کردیم، سیستم عامل اندروید یکی از سیستمهای عاملهای بسیار پرکاربرد در موبایلها بوده بسیاری از شرکتهای سازنده گوشی از این سیستم عامل استفاده میکنند. به همین خاطر اپلیکیشن های اندروید نیز از اپلیکیشن های پرکاربرد بوده و بسیاری از مردم روزانه به دانلود و نصب آنها میپردازند. برای ساخت اپلیکیشن هایی که بتوان آنها را روی گوشیهای اندرویدی ایجاد کرد، باید یا از زبان و دانش برنامه نویسی موبایل بهره مند بود و یا با استفادههای برنامهها به این کار اقدام نمود.
در صورتی که شما علاقمند به ساخت اپلیکیشن های اندروید هستید اما دانش لازم در این زمینه را ندارید، میتوانید از برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید بدون برنامه نویسی استفاده کنید. اما به طور کلی یادگیری دانش برنامه نویسی میتواند نقش بسیاری در حرفهای تر شدن اپلیکیشن شما داشته باشد. اگر علاقمند به یادگیری دانش برنامه نویسی در این حوزه هستید میتوانید به فرادرس مراجعه کنید. فرادرس یک منبع معتبر برای آموزش در زمینه برنامه نویسی و شاخههای مختلف آن میباشد.