شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فراموش کنید کامپیوتر خود را خاموش کنید. بعد از ساعتها متوجه شدهاید کامپیوترتان تمام مدت روشن بوده و شما مشغول انجام کارهای دیگری بودهاید. روشن ماندن کامپیوتر علاوه بر مصرف بیرویهی برق، به قطعات آن هم آسیب میرساند. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید تنظیماتی برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در زمان مشخص انجام دهید.
تنظیم زمانی مشخص برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر
با زیاد شدن مشغلههای ما این امر که کارهای زیادی را از یاد ببریم دور از انتظار نیست. این کارها میتوانند خیلی جزئی و یا خیلی اساسی و مهم باشند. روشن ماندن بیهودهی کامپیوتر برای زمان طولانی ممکن است به کامپیوتر آسیب بزند.
بطور مثال کارمندی را تصور کنید که در زمان پایان کار فراموش میکند کامپیوتر خود را خاموش کند. این کامپیوتر تا صبح روز بعد روشن میماند و در طول این مدت برق مصرف میکند. این در صورتی است که روز بعد هم روز کاری باشد!
در بسیاری از ادارات برای جلوگیری از این اشتباهات و هزینههای اضافی زمان مشخصی برای خاموش شدن کامپیوتر تنظیم میشود. با این کار حتی اگر کارمندان فراموش کنند که کامپیوتر خود را خاموش کنند، سیستم آنها بصورت اتوماتیک در ساعتی مشخص خاموش خواهد شد.
از آنجایی که ممکن است گاهی برای کامپیوتر شخصی خودمان هم نیازمند امکانی برای خاموش كردن كامپيوتر در زمان مشخص باشیم، قصد داریم روشهای انجام این کار را با هم مرور کنیم. در ادامه به آموزش روشهایی برای تنظیم زمانی مشخص برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر و پس از آن معرفی دو نرمافزار برای این کار میپردازیم. با تیک تاک تک همراه باشید. 🙂
اینم بخونید بد نیست: آموزش فعال کردن دارک مود یا تم مشکی در ویندوز 10
روش 1 : تنظیم خاموش شدن خودکار ویندوز با استفاده از برنامهی Run
یکی از راههای تنظیم زمانی مشخص برای خاموش شدن خودکار ویندوز نوشتن دستور در برنامهی Run است. این کار را مطابق مراحل زیر انجام دهید:
- برای اجرای برنامهی Run، کلید ویندوز و R را روی کیبورد فشار دهید.
- در پنجرهی باز شده، دستور خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر را در مدت زمان مورد نظر (در قالب ثانیه) به صورت shutdown -s -t number بنویسید.
دستور خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در 5 دقیقه (300 ثانیه) از طریق برنامهی Run
اینم بخونید بد نیست: 5 روش غیرفعال کردن و بستن آپدیت خودکار ویندوز 10
روش 2 : خاموش كردن كامپيوتر در زمان مشخص از طریق برنامهی Command prompt
روش دیگری که برای خاموش کردن اتوماتیک با استفاده از نرمافزارهای موجود در کامپیوتر وجود دارد استفاده از برنامهی Command prompt است. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- Command Prompt را باز کنید.
- دستور shutdown -s -t (Number) را تایپ کنید.
دستور خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در 20 دقیقه (1200) از طریق برنامهی Command Prompt - کلید Enter را فشار دهید.
توجه داشته باشید که برای نوشتن زمان موردنظر خود برای خاموش شدن کامپیوتر، زمان را به ثانیه تبدیل کرده و آنرا در قسمت Number بنویسید.
نکته: درصورتی که خواستار جلوگیری از خاموش شدن خودکار کامپیوتر خود هستید، دستور shutdown /a را در همین برنامه تایپ کرده و کلید Enter را بزنید.
اینم بخونید بد نیست: تنظیم صفحه نمایش در ویندوز (رزولوشن، کالیبره کردن، نور در شب و غیره)
روش 3 : تنظیم تایمر خاموش شدن کامپیوتر با استفاده از Windows PowerShell
برنامهی دیگری مشابه Command prompt در ویندوز وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن زمانی مشخص را برای خاموش شدن خودکار کامپیوتر تنظیم کنید. برای این کار مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- برنامهی Windows PowerShell را Search کرده و سپس آنرا باز کنید.
- در پنجرهی باز شده دستور shutdown –s –t (Number) را تایپ کنید.
دستور خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در 30 دقیقه (1800 ثانیه) از طریق برنامهی Windows Powershell - کلید Enter را فشار دهید.
برای نوشتن زمان موردنظر خود برای خاموش شدن کامپیوتر، زمان را به ثانیه تبدیل کرده و آنرا در قسمت Number بنویسید.
اینم بخونید بد نیست: نحوه تغییر اندازه آیکون های دسکتاپ در ویندوز 7، 8 و 10
روش 4 : خاموش کردن خودکار کامپیوتر در زمان مشخص با تعریف یک وظیفه در Task scheduler
روشهایی که تاکنون گفته شد برای خاموش کردن کامپیوتر بعد از گذشتن یک بازهی زمانی بود. به این صورت که این دستور را به کامپیوتر میدادیم که بطور مثال کامپیوتر 30 دقیقهی بعد بصورت خودکار خاموش شود. اما اگر بخواهیم کامپیوتر در یک ساعت مشخص از شبانهروز خاموش شود باید چارهی دیگری بیندیشیم.
در این روش با استفاده از برنامهی Task scheduler میتوانید با تعریف یک وظیفه در کامپیوتر، تنظیمات لازم برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در یک زمان مشخص را انجام دهید. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- برنامهی Task Scheduler را در سیستم خود جستجو کرده و باز کنید.
- در سمت راست روی گزینهی Create Basic Task کلیک کنید.
- در قسمت Name، عبارت shutdown را تایپ کنید.
- در این قسمت میزان تکرار وظیفهای که ساختهاید را انتخاب کنید. ما در اینجا One time به معنای یکبار را انتخاب میکنیم.
- ساعت و تاریخ شروع این Task را تعیین کرده و روی Next کلیک کنید.
- در این مرحله گزینهی Start a program را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید.
- در مرحلهی بعد روی کلید Browse کلیک کنید.
- در پنجرهی باز شده مسیر Disc C/Windows/System32 را طی کرده و فایل shutdown با پسوند exe را انتخاب کرده و روی Open کلیک کنید.
- در قسمت Add argument، عبارت s- را تایپ کرده و روی Next کلیک کنید.
- روی Finish کلیک کنید تا مراحل ساخت این Task به پایان رسیده و قابل اجرا تبدیل شود.
اینم بخونید بد نیست:چگونه عکس اکانت ویندوز 10 را حذف یا تعویض کنیم؟
روش 5 : تنظیم خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر با نوشتن دستور در Notepad
روش دیگری که برای خاموش شدن کامپیوتر در یک ساعت مشخص از شبانهروز انجام میشود، نوشتن دستورات مرتبط با آن در یک فایل Notepad است. با این کار این امکان را ایجاد میکنید که در هر روز و زمانی که خواستید با کلیک کردن روی فایل مربوط به این تنظیمات، عمل خاموش شدن خودکار کامپیوتر در همانروز در ساعت از قبل تعریف شده در آن اجرا شود.
بگذارید اینطور بگویم که بطور مثال ترجیحتان این است که کامپیوتر شما هرشب در ساعت 23:00 خاموش شود، اما ممکن است شبهایی باشد که نخواهید این اتفاق بیفتد. با ساخت فایل مربوط به تنظیمات خاموش شدن خودکار کامپیوتر، این امکان را به خود میدهید که در روزهایی که روی این فایل کلیک میکنید، کامپیوتر شما راس ساعت 23:00 خاموش شود و در غیر اینصورت این اتفاق نیفتد.
برای تنظیم خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر با نوشتن دستور در Notepad، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
برنامهی Note را باز کنید.
دستوراتی که در ادامه آمده است را به شکلی که در تصویر مشاهده میکنید، کپی کرده یا تایپ نمایید و زمان موردنظر خود را جایگزین مقادیر داده شده کنید. در خط آخر این دستور این امکان را ایجاد میکنیم که با رسیدن زمان خاموش شدن خودکار، 60 ثانیه به کاربر فرصت داده شود تا فایلهای مورد استفادهی خود در آن زمان را ذخیره کند.
@echo off
:W
if %time%==22:30:00.00 goto :X
goto :W
:X
shutdown.exe /s /f /t 60 /c

بعد از نوشتن دستورهای گفته شده روی گزینهی save as در منوی File کلیک کنید.
در صفحهی باز شده، محل موردنظرتان برای ذخیرهی این فایل را انتخاب کرده و در قسمت Save as type، گزینهی All files را انتخاب کنید.
نام فایل را بصورت shutdown-timer.bat تایپ کرده و روی کلید Save کلیک کنید.
با کلیک کردن روی فایل ساخته شده، دستورات نوشته شده در فایل Notepad اجرا خواهند شد و کامپیوتر در زمان مشخص شده خاموش خواهد شد.
اینم بخونید بد نیست: تغییر عکس پسزمینه صفحه لاگین ویندوز 10
روش 6 : نرم افزارهای کمکی برای تنظیم زمان خاموش شدن خودکار کامپیوتر
علاوه بر روشهای گفته شده که با امکانات موجود در ویندوز قابل اجرا هستند، نرمافزارهایی نیز به منظور تنظیم زمانی مشخص برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر ارائه شده است. نرمافزارهای زیادی در این زمینه تولید شده و قابل دسترس هستند. میتوانید به راحتی از میان این نرمافزارها یکی را انتخاب کنید.
روشهایی که در این پست مورد بررسی قرار گرفت در هر سیستمی کارآمد هستند در اینجا تنها به 2 نرمافزار برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر اشاره میکنیم. از طریق لینکهای زیر میتوانید 2 نرمافزار ارائه شده در وبسایت مایکروسافت را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید:
دانلود نرمافزار Shutdown Timer Classic
دانلود نرمافزار PowerOff Timer
کلام آخر
امیدوارم روشهای آموزش داده شده در این پست به شما در انجام تنظیماتی برای خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در زمان مشخص کمک کرده باشد. در صورتی که در روند استفاده از هریک از روشهای گفته شده با مشکل مواجه شدید، پرسش خود را با ما و دیگر کاربران تیک تاک تک در میان بگذارید. سعی میکنیم در کوتاهترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.
سلام ، ممنون از مطالب خوبتون ، من ی مشکلی داشتم و وقتی کامپیوترم رو روی حالت (sleep) قرار میدم بعد از مدتی باز دوباره به صورت خودکار روشن میشه ، یا وقتی دست به بدنه کیس خود به خود روشن میشه ، از ویندوز 10 استفاده میکنم ، آیا میشکل نرم افزاریست یا سخت افزاری ؟